Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Coups de foudre pentru Feteasca Albă la Casa Sattler

Aventura de vineri seară a început odată cu ieșirea din București. Am făcut bine că am plecat mai devreme spre Pitești, pentru că una bucată oră am stat în trafic în Militari. Dar totul e bine când, vorba aceea, se termină cu bine! Am ajuns la Casa Sattler cu patruzeci și cinci de minute înainte de ora anunțată (19:30) pentru întâlnirea cu fanii din orașul lalelelor, am avut suficient timp să aranjăm setup-ul și am convenit desfășurătorul împreună cu Cezar Ioan de la vinul.ro (l-am introdus în prezentarea noastră, veți vedea de ce în cele ce urmează).

După împământenitul sfert academic am dat drumul poveștilor, dar vinurile erau deja de ceva vreme în pahare. Imaginile pregătite special pentru VALAHORUM – THE WINE TOUR au completat prezentarea și au introdus audiența în acea stare de bine, care este imposibil să nu te cuprindă în timpul unor astfel de evenimente. Feteasca Albă și Chardonnay-ul colecției Valahorum (ambele vinuri din recolta 2018) au împărțit, din nou, audiența în două, deși cei mai vocali au fost fanii Feteștii. Unul dintre ei, numeni altul decât Cătălin Rizea, șeful Rifco, a făcut și o declarație de dragoste acestui vin, care deși poate părea ușor radicală, exprimă în esență intensitatea clipei de satisfacție: „Fetească până la moarte!”. L-am și înregistrat, avem proba!

De la stanga la dreapta: sussemnatul, Cezar Ioan (vinul.ro), Cătălin Rizea (Rifco) și directorul nostru național de vânzări, Costel Cainamisir.

Când am servit Valahorum Pinot Noir roze 2018, l-am invitat pe Cezar Ioan să ia cuvântul, așa stabilisem de la început. Cezar și echipa lui au prezentat cel mai recent volum lansat de vinul.ro, „Winelovers’ Guide Into Romanian Treasures”, o carte pe care orice iubitor de vinuri ar trebui măcar să o răsfoiască. Sfatul nostru este să o aveți în colecție!

După o pauză binevenită, am continuat cu cele trei vinuri roșii din prezentare, Valahorum Shiraz 2016, Paolo Mennini – Negru de Drăgășani 2016 și Apogeum – Fetească Neagră 2015. Bucurie mare la Shiraz, „the new black” – aici ne referim la Negru de Drăgășani – a fost bine primit, chiar dacă mulți au degustau pentru prima dată acest soi, iar Feteasca Neagră a colecției Apogeum nu a făcut decât să reconfirme că este vinul serii la fiecare prezentare. Concursul pregătit la pentru final a stârnit de această dată pasiuni nebănuite, cele mai frumoase declarații despre „Măria-Sa Vinul” au fost citite în public, la cererea audienței. A fost fain, ca de fiecare dată la Casa Sattler.

Săptămâna aceasta VALAHORUM – THE WINE TOUR va lua calea Moldovei, unde avem programate trei întâlniri. Amanunte despre acestea puteți afla de pe pagina noastră de Facebook. Abia așteptăm să vă povestim despre vinuri care vă merită!

fotografii: Casa Sattler

No Comments

POST A COMMENT