Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Peste 3000 de motive de bucurie! Vă mulțumim, ne revedem la toamnă!

Pentru ultimele trei întâlniri din cadrul VALAHORUM – THE WINE TOUR 2019 ne-am întors în Transilvania. Prima dintre acestea s-a petrecut în Brașov, joi, 9 mai, la Restaurantul Belvedere, ocazie cu care am sărbătorit și ziua Europei. A fost o cină gourmet, așa cum au fost cele mai multe dintre întâlnirile cu prietenii noștri din această primăvară.

Cea mai mare satisfacție legată de acest eveniment a fost faptul că am reușit să convingem (fără să insistăm) un fan declarant al vinurilor albe să se îndrăgostească de vinurile noastre roșii! Le-a apreciat pe toate, dar la suflet i-a rămas Feteasca Neagră 2015 a colecției Apogeum. Nu are gusturi rele, nu!

Apoi, întreaga experiență culinară a fost una reușită și a fost apreciață de către participanți. Iată meniul de degustare:

 • Valahorum Pinot Noir roze 2018 – welcome drink;
 • Crocant din file de somon pe profiterol umplut cu avocado și tartar de roșii / Pudră din piept de rață afumat / Valahorum – Fetească Albă 2018;
 • Piept de curcan cu ficat de rață prăjit în aluat sărat / Sos spumat cu țelină / Cuburi din țelină în unt aromat cu rozmarin / Micro salată / Valahorum – Chardonnay 2018;
 • Confit din antricot de vită, ușor afumat la rece, în crustă de pesmet / Brioșe cu ciuperci de pădure / Micro legume / Sos de unt cu usturoi copt / Paolo Mennini – Negru de Drăgăsani 2016;
 • Desert pe bază de brânză, ciocolată amăruie și fructe de pădure / Apogeum – Fetească Neagră 2015.

Belvedere, mulțumim!

La Oradea am tras cortina ediției de primăvară a The Wine Tour 2019. Au fost două seri consecutive petrecute împreună cu membrii Clubului Millesime, două degustări la care am adăugat repertoriului clasic din acest turneu și Valahorum Merlot 2016 (și bine am făcut!). Noul sediu din Cetatea Oradea al clubului arată într-un mare fel, iar setup-ul a fost, ca de obicei, impecabil. Este o plăcere să povestești vinuri în compania unor oameni care au zeci de degustări la activ, dar și mai plăcut este atunci când citești satisfacția pe chipul lor.

Au fost două seri pline de comunicare și surprize plăcute sau confirmări pozitive pentru membrii clubului, în funcție de experiența fiecărui participant. S-au votat și de această dată vinurile favorite, astfel pentru Feteasca Albă vs. Chardonnay și Merlot vs. Shiraz, balanța s-a înclinat în favoarea primelor dintre soiurile specificate. Roze-ul din Pinot Noir al colecției Valahorum a fost unanim apreciat, dar vedetele serii (fără a mai face clasamente) au fost Apogeum – Fetească Neagră 2015 și Paolo Mennini – Negru de Drăgășani 2016.

A doua degustare, cea de vineri, 17 mai, s-a terminat târziu în noapte, cei mai mulți dintre participanți zăbovind în cetatea invadată de lume, bucurându-se și de prima zi a Street Food Festival.

Mulțumim Millesime, a fost o mare bucurie!

Acum, la finalul ediției de primăvară a VALAHORUM – THE WINE TOUR 2019, ne permitem să tragem câteva concluzii:

 • în cele două luni de turneu am parcurs exact 5860 km;
 • au fost 15 evenimente derulate în 12 orașe;
 • ne-am întâlnit cu peste 550 de clienți;
 • s-au degustat peste 3.000 de pahare cu vin;
 • am avut o medie de 36 de clienți/eveniment (asta da comunicare!);
 • am povestit despre vinuri mai bine de 40 de ore însumate.

Să ajungem sănătoși și voioși în toamnă, după campania de cules, atunci când ne-am propus să reluăm THE WINE TOUR. Vă dorim o vară suportabilă, concedii relaxante și, bineînțeles, bucurați-vă de vinuri care vă merită!

No Comments

POST A COMMENT