Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Valahorum – The Wine Tour @Terroirs&Norma, două întâlniri cu casa plină

Astăzi dacă vezi scris undeva B&B, gândul te duce la bad&breackfast. În alte vremuri, cam de mult apuse, BB putea însemna doar Brigitte Bardot. Frumos! Pentru noi, săptămâna aceasta a început tot cu B&B, în traducere liberă Brașov și Buzău, două evenimente desfășurate în zile consecutive, în care ne-am întâlnit cu iubitori de vin din cele două orașe.

Luni seara, etajul de la Terroirs Boutique du Vin s-a transformat într-un fel de sală de curs, care s-a umplut imediat după ora 19:15, atunci cand marea majoritate a clienților, adunați în fața wine bar-ului brașovean, au urcat ca la un semn.

Noi am povestit despre oameni, despre fondatorii proiectului Valahorum, despre colecțiile noastre de vinuri, despre planuri, exemplificând și cu imagini. Cei peste 25 de participanți la cea de a doua întâlnire din cadrul VALAHORUM – THE WINE TOUR 2019, au împărtășit impresiile lor despre vinurile din prezentare: Fetească Albă 2018, Chardonnay 2018, Pinot Noir roze 2018, Shiraz 2016 – toate din colecția Valahorum – apoi Paolo Mennini – Negru de Drăgășani 2016 și Apogeum – Fetească Neagră 2015.

La Terroirs Boutique du Vin mai erau câțiva participanți, dar nu au mai încăput în fotografie

Întrebări și răspunsuri, file de istorie, glume și rememorarea unor întâmplări mai vechi (acestea din urmă la cererea specială a unei doamne!), au făcut ca cele două ore și ceva de comunicare să treacă precum un gând frumos. În tot acest timp, gazda noastră, binecunoscutul Dragoș Gladcă, ne-a supravegheat atent dintr-un colț, evaluând și comentând. Ne-am despărțit nu înainte de a face fotografia de grup și de a ne angaja, la cererea publicului și a gazdei, să revenim la Terroirs!

Marți seară am ajuns în Buzău, mai exact la Norma Fine Wines&Dining, unde inimosul Vali Ichim și echipa lui erau în plină activitate în bucătărie. Discuții, degustări, montaj în farfurie, fotografie pentru fiecare preparat. Pentru că numai cei care se pregătesc cu grijă, pot anticipa o mare satisfacție. Ceea ce s-a și întâmplat!

Ce a urmat a fost prima cină gourmet din cadrul VALAHORUM – THE WINE TOUR 2019. Un loc șic, rezervări full, asocieri care au mers strună. Am “cântat” aceleași hituri ca la Brașov, evident, ne referim la vinurile degustate.

Pentru fanii genului o sa precizăm în cele ce urmează care au fost asocierile culinare:

  • Valahorum Pinot Noir roze 2018 & salată cu tentacule de calamar, apio și morcov;
  • Valahorum Fetească Albă 2018 și Chardonnay 2018 & ravioli cu shiitake și urechi de lemn, sos cu pecorino și busuioc;
  • Valahorum Shiraz 2016 și Paolo Mennini – Negru de Drăgășani 2016 & ragout de vânat cu piure de păstârnac și praz;
  • Apogeum – Fetească Neagră 2015 & mousse de ciocolată neagră.

Salivează cineva? Și noi! Ne-am despărțit spre miezul nopții cu papilele bine alintate și cu amintiri plăcute.

Dragoș, Vali, mulțumim!

P.S. Vineri seară ne întâlnim cu prieteni din Pitești, la Casa Sattler. Va fi acolo și Cezar Ioan de la vinul.ro cu “WineLovers’ Guide into Romanian Treasures”.

Și nu uitați să vă bucurați de vinuri care vă merită!

No Comments

POST A COMMENT