Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

Venim pe la voi, ca să ne căutați apoi!

Povestea celui mai îndrăzneț proiect din lumea vinului românesc – VALAHORUM – a început cu recolta anului trecut. Ideea, în schimb, a încolțit în mintea unui pasionat de vinuri și proprietar de cramă cu mult înainte, cam prin 2010, după propria sa declarație. Personajul se numește Virgil Mândru și pariul său este să adune sub umbrela VALAHORUM vinurile reper ale României.

Și pentru că orice construcție se face în primul rând cu oameni, a împărtășit viziunea unor prieteni, care nu au stat pe gânduri și i s-au alăturat în acest proiect. În ordinea numerelor de pe tricou, cum ar fi spus Sebastian Domozină pe vremuri, aceștia sunt Daniel Dorneanu (care mai întâi s-a îndrăgostit de stilul de vinificație franțuzesc, apoi a impresionat ca enolog la Domeniile Franco-Române), Răzvan Macici și Paolo Mennini, un italiano vero din minunata Toscana, naturalizat oltean în Podgoria Drăgășani.

Virgil Mândru, fondatorul proiectului VALAHORUM, alături de o Fetească Neagră din colecția Apogeum, în crama cu același nume

Virgil Mândru, Răzvan Macici și Paolo Mennini inspectând podgoria din Drăgășani

Daniel Dorneanu și Răzvan Macici aici testând ospitalitatea la Crama Mierla Albă

Trei crame (Apogeum, Mierla Albă și Mennini), deocamdată trei colecții de vinuri (Apogeum, Paolo Mennini și Valahorum) îmbuteliate în ediții limitate, plus conacul din Gura Vadului, botezat după numele proiectului, la care putem adăuga istoria specială a locurilor și o echipa de profesioniști, toate acestea reprezintă astăzi VALAHORUM.

Și pentru că portofoliul s-a întregit binișor, astăzi avem zece etichete distincte, ne-am decis să pornim prin țară, să vă povestim despre vinuri care vă merită. De aceea am pus la cale VALAHORUM – THE WINE TOUR! Ediția de primăvară începe vineri, 15 martie, undeva aproape de centrul țării și va continua săptămâni bune la rând. Pe lângă vinuri v-am pregătit și câteva surprize, de la foarte plăcute în sus, despre care o să aflați la timpul potrivit.

Dacă v-am făcut curioși, vă invităm pe pagina noastră de Facebook, locul în care veți afla din timp pe unde vom umbla, unde ne putem întâlni, unde vă invităm la degustați aceste vinuri rare. Și aici, pe site, o să consemnăm despre aventura care urmează să înceapă, așa că nu aveți nicio scuză să ratați întâlnirile pe care urmează să vi le propunem.

De-abia așteptăm să ne (re)vedem!

 

Dan Bundur, brand manager VALAHORUM

2 Comments

  • March 14, 2019
    reply
    Ștefan

    Salutare! În București pe când și unde ajungeți? Mulțumesc!

POST A COMMENT