Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

COLECȚIA VALAHORUM

Răzvan Macici, cel mai cunoscut oenolog român, se întoarce acasă și semnează vinurile ce aparțin acestei colecții. Obținută din cele mai renumite zone viticole din România – Dealu Mare și Drăgășani, gama Valahorum conține vinuri-poezie ce primesc o semnătură de maestru.

CHARDONNAY

Expresiv, proaspăt și persistent, cu nuanțe de pere coapte, coajă de portocală dulce-amăruie și o aciditate fină și echilibrată de acea nobilă și rară mineralitate a chardonnay-urilor de mare clasă.
Arome fine și bine echilibrate, extrase din lemnul de stejar.

TIP VIN: SEC

SOI: CHARDONNAY

CULOARE VIN: ALB

AN RECOLTĂ: 2018

NOTE DE DEGUSTARE:

Culoare: Galben-aurie cu nuanţe verzui.
Arome florale, citrice, fructe tropicale şi pepene galben.
Gustativ, vinul este expresiv, proaspăt şi persistent, cu nuanţe de pere coapte, coajă de portocală dulce-amăruie şi o aciditate fină şi echilibrată de acea nobilă şi rară mineralitate. Arome fine şi bine echilibrate extrase din lemnul de stejar.

SAUVIGNON BLANC

Vinul ne oferă vioiciune și un echilibru fin între nuanțele de fruct tropical și notele de ardei gras măcinat. O aciditate bine echilibrată și persistentă, pentru un final tonic și proaspăt.

TIP VIN: SEC

SOI: SAUVIGNON BLANC

CULOARE VIN: ALB

AN RECOLTĂ: 2018

NOTE DE DEGUSTARE:

Culoare: Verde – gălbuie.
Arome proaspete de smochine verzi, flori de câmp și fructe tropicale.
Gustativ, vinul ne oferă o aciditate bine echilibrată și persistentă, vioiciune și un echilibru fin dintre nuațele de fruct tropical și notele de ardei gras măcinat.

PINOT GRIS

Soiul mediteranean prin excelență se deschide expresiv, cu nuanțe de pere coapte, pepene galben și piersici zemoase . Aciditate echilibrată și persistentă fină, florală.

TIP VIN: SEC

SOI: PINOT GRIS

CULOARE VIN: ALB

AN RECOLTĂ: 2018

NOTE DE DEGUSTARE:

Culoare: Galben – Aurie.
Aroma ‘dulceagă’ de fruct galben, bogată în mirodenii și nuanțe de piersici și coaja de citrice coapte.
Gustativ, regăsim un vin expresiv, cu nuanțe de pere coapte, pepene galben și piersici zemoase. Aciditate echilibrată și persistență fină, florală.

FETEASCĂ ALBĂ

Complex și plin de prospețime, vinul a fost îmbuteliat cu o filtrare ușoară, pentru a nu se pierde nimic din potențialul aromatic și gustativ. Un vin echilibrat și lejer, o bucurie pentru cei care preferă un vin de cursă lungă.

TIP VIN: SEC

SOI: FETEASCĂ ALBĂ

CULOARE VIN: ALB

AN RECOLTĂ: 2018

NOTE DE DEGUSTARE:

Culoarea este verde-gălbuie. Arome proaspete de mere verzi, flori de câmp și fructe tropicale. Gustativ, vinul ne oferă o aciditate bine echilibrată, persistentă și vioaie, unde notele de pepene galben se îmbină plăcut cu aciditatea. Proaspăt și generos, cu un caracter de soi bine exprimat.

ROSE - PINOT NOIR

Vinul este generos, cu o textură fină și un final persistent. Culoarea este un rose atractiv, lejer, de tip Provence, cu pale nuanțe de foaie de ceapă și mandarine.

TIP VIN: SEC

SOI: PINOT NOIR

CULOARE VIN: ROSE

AN RECOLTĂ: 2018

NOTE DE DEGUSTARE:

Culoarea vinului este un roze atractiv și lejer de tip Provence cu pale nuanțe de foaie de ceapă și mandarine.
Aromele predominante sunt de zmeură și cireșe.
Gustativ, regasim căpșuni, fruct roșu de pădure și o prospețime delicioasă. Generos, cu structură fină și un final persistent.

FETEASCĂ NEAGRĂ

Cel mai valoros strugure roșu românesc, Feteasca Neagră se regăsește pe deplin în solurile calcaroase din terasele însorite ale Podgoriei Dealu Mare, unde toamna blândă și însorită oferă condițiile ideale producerii unor vinuri roșii de calitate excepțională.

TIP VIN: SEC

SOI: FETEASCĂ NEAGRĂ

CULOARE VIN: ROȘU

AN RECOLTĂ: 2016

NOTE DE DEGUSTARE:

Roșu intens, purpuriu, cu nuanțe violacee.
Proaspăt și generos cu arome de fruct negru de padure, prună și vișină coaptă la care se adaugă un caracter delicat de piper alb si marzipan.
Gustativ, suntem întampinați de același fruct negru și de prospețimea taninurilor suple și perfect integrate în moliciunea lor cu notele suave extrase din lemnul de stejar. Condimentat, viu si persistent.

MERLOT

Cele mai bune plantații de Merlot de pe terasele din podgoria Dealu Mare dau naștere unor vinuri roșii de calitate excepțională. Culoarea este de un roșu viu, adânc, cu nuanțe violacee și note discrete de maturare.
Un vin clasic, cu o structură generoasă și excelent potențial de învechire.

TIP VIN: SEC

SOI: MERLOT

CULOARE VIN: ALB

AN RECOLTĂ: 2016

NOTE DE DEGUSTARE:

Roșu viu, adânc, cu nuanțe violacee.
Vinul ne îmbie cu arome dulci-amărui de vișine, fructe roșii de pădure și o plăcută senzație de prospețime.
Mure, cireșe coapte și nuanțe de ciocolată neagră se combină cu bogăția taninurilor moi
Un vin clasic, cu o structură generoasă și excelent potențial de învechire.

SHIRAZ

Ne întâmpină un vin vibrant, viu și interesant, cu nuanțe olfactive de zmeură coaptă, cireșe și piper alb măcinat. Alături de acestea regăsim taninuri fine și bine integrate, extrase din butoiul de stejar.
Un vin expresiv și persistent.

TIP VIN: SEC

SOI: SHIRAZ

CULOARE VIN: ROSU

AN RECOLTĂ: 2016

NOTE DE DEGUSTARE:

Roșu viu și intens cu nuanțe vișinii.
Aromatic, oferă nuanțe de fruct roșu de padure și mirodenii picante.
Gustativ, ne întampină un vin vibrant, viu și interesant cu nuanțe de zmeură coaptă, cireșe și piper alb macinat. Alături de acestea regăsim taninuri fine și bine integrate. Un vin expresiv și persistent.