Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi eu nulla vehicula, sagittis tortor id, fermentum nunc. Donec gravida mi a condimentum rutrum. Praesent aliquet pellentesque nisi.

VINURI SELECTATE

APOGEUM Fetească Neagră

Apogeum spune povestea pasiunii unui om – Virgil Mândru – pentru vinuri în general, și pentru soiul nostru național reprezentativ în special.

Creat în inima Dealului Mare, dintr-o vie veche de peste 50 de ani, Apogeum este o Fetească Neagră de geniu, premiată pe trei continente.

TIP VIN: SEC

SOI: FETEASCĂ NEAGRĂ

CULOARE VIN: ROȘU

AN RECOLTĂ: 2015

Note de degustare – Rubiniu intens și strălucitor. Arome de cireșe negre, afine supracoapte, prună, rodie, scoarță de copac, pământ umed. Se distinge o notă de dulceață de nuci și gem de mure, lângă ierburi balsamice. Placută notă de piper negru, cardamom, trufă de vară și o senzație picantă ce amintește de ghimbir. Gust catifelat, unde taninurile bine modelate se completează cu senzațiile de mineralitate. Compact și dens pe final, cu note calde și cremoase de ciocolată neagră.

Paolo Mennini, Negru de Drăgășani

Este un vin ce poartă numele lui Paolo Mennini, italian din Toscana cu o poveste impresionantă. Un străin îndrăgostit de România, Paolo a găsit în zona viticolă a Drăgășaniului a doua lui casă.

“Ho sognato di essere qui” – spune eticheta unui Negru de Drăgășani de excepție.

TIP VIN: SEC

SOI: NEGRU DE DRĂGĂȘANI

CULOARE VIN: ROȘU

AN RECOLTĂ: 2016

Note de degustare – Negru de Drăgășani din recolta 2016, are o culoare de un roșu dens și strălucitor. Aromele primare de fruct negru de pădure, de mure și cireșe negre amare. Gustativ se continuă cu aceleași caracteristici, cu un lemn foarte bine integrat, taninuri dense și catifelate, cu note de ciocolată, un postgust lung și persistent, un vin cu potențial mare de învechire, până la 10-15 ani.